Bio-Organic Menu

Скъпи Приятели
След дълги проучвания, съвети и проверки за Био (Органик) продукти, установихме, че услуга с Био –Органик Меню (изцяло) не можеш да Ви я представим.
Голямата измама с Био продукти (месо, зеленчуци, плодове и др.), която се извършва с цел забогатяване на търговците на гърба на потребителите, продавайки био храни няма да има нас като съпричастници.
80-90% от най-големите производители на така наречените био храни, както и търговците използват и обикновенни зеленчуци, плодове, месо и др.
Как става това?
В повечето случай измамата започва от производителите.
Те имат малки ферми в които се произвеждат Био продукти за проби, които те самите дават за контрол и то за съжаление само веднъж и то в самото начало, за да получат сертификат за Био продукт.
В последствие на това или те самите имат друго по-голямо производство (в повечето случай на друго място) за предпазливост, за всеки случай от проверка – която е почти невъзможна и не се прави- или на същия обект на производството.
Произвеждането на Био продукти освен по-скъпа процедура за производителя е и много “бедна“ на производство. Всичко това отгоре, продуктите без химикали и др. са по-непредпазливи от различни болести и има вероятност да губят почти цялото производство.
Това накара производителите да “компесират“ всичко това произвеждайки нормални плодове, зеленчуци и др.
Разговорите ни с честни производители, които не искат и да участват в тази измама срещу крайния потребител бяха втрещяващи, както и подробностите които научихме.
Освен че 80-90% от био продуктите, които са днес на пазара не са истински био, има и други разкрития за плодовете и зеленчуците.
Знаете ли че, повечето банани пристигайки от Африка или други държави са зелени, стоят на контейнери или на специални складове и когато искат да ги пускат на пазара ги пръскат с един химичен препарат-вреден за здравето и получават този познатия за нас жълт цвят и излизат на пазара?
Всичко това има логика ако помислим, че гледаме някакви черни банани, които са по-стари и не ги купуваме. Знаете ли, колко голяма загуба щеше да е това за търговците, ако всичките контейнери с банани, които пристигат за продажба закъсняваха да се продадат. Правете сами заключение!
Знаете ли че, с помощта на химията, производителите, вече могат да произвеждат домати на какъвто размер, вид и вкус искат?
Старите критерии за хубав и качествен домат вече не съществуват.
Вече изкуствените домати могат да са с вкус и мирис като на нашата градина.
Същото важи и за почти всички плодове и зеленчуци.
Съвет от производител беше да избираме кривите краставици, които вече по наредба са недопустими за търговия – точно поради тази причина.Те са повечето естествени без химикали и са от такъв тип производство.Също натуралните краставици имат тази грапава и шестоъгълна повърхност.
Същото важи и за тиквичките.
Както разбирате Био Меню не може да съществува.
Освен това няма как да се направи изцяло както трябва (говорим за сол, подправки и т.н), все -нещо няма да е Био. Някои може в последствие и постепенно с цел по-голяма печалба, или понеже не се използват много и се развалят да ги замени с нормалните и Вие да мислите че ядете Био-Органична храна.
Разберете, че е почти невъзможно в кухня, която предлага нормална храна и едновременно и Био-органична да се получава това 100%. Правете изводите сами.
В повечето случай проблема не е в търговецът, а в производителя.
Това, естествено, не важи за всички производители.Със сирурност има и една част от тях които спазват изисванията.
Основният проблем, за допусната измама срещу всички нас е в проверяващите органи и в цялостната система за контрол на хранителни продукти.
Също продуктите, които са внос от други държави не подлежат на контрол от съответните органи, а вземат разрешения според документите, които се представят от държавата- производител.
Не си мислете че в по- “сериозни“ страни производители, като Германия, нещата стоят по друг начин. Там е същата работа.
В европейските държави като Германия освен всичко което ви казах по-горе за меса, плодове и зеленчуци има и други измами още по втрещяващи за крайния потребителя – ЗА ВСИЧКИ НАС! Понеже ние мислим, че държави като Германия, Великобритания, Австрия и други строго спазващи законите си страни, с почти невъзможна корупция са с по-достоверни и качествени продукти от нас.
Ще Ви кажа следното, да се убедите, че не е така:
От 12 до 15 Февруари екипът ни, присъстваше на BIOFACH 2014 в Нюнберг-Германия (световна изложба само за Био продукти). Там по-време на вечери и кафета се запознахме с доста производители и търговци.Това което ни разкриха е, че колко “тъпи“ са другите държави, които купуват и вярват в немските продукти.
Германците вкарват всички “болкуци“ от Китай и Индия, пакетират ги в тяхната държава, вкарат го в България и българският потребител, чете на етикета ПАКЕТИРАНО В ГЕРМАНИЯ!!! (даже някои път минава и номера произвежда се и се пакетира в Германия) и мисли, че продукта е немски – значи хубав, достоверен и т.н. По същата схема се работи и във Великобритания и т.н.
В държави, като Китай и Индия произвеждане на хранителните продукти е мащабно, което го прави неконтролируемо и в повечето случай опасно за организма ни. Ще се върна скоро в тази тема за още по шокиращи разкрития.
Ние от наша страна, като отговорна фирма в произвеждане на здравословна и диетична храна, искаме да Ви уверим, че търсим и зареждаме за нашата кухня най-добрите и най- качествените продукти.
Нашата храна и нашите продукти, които стигат и до Вас се консумират от самите нас, от нашите родители, деца приятели и близки.
ПОДБИРАЙТЕ ПРЕЦИЗНО НА КОГО ДОВЕРЯВАТЕ ЗДРАВЕТО СИ И ПРОВЕРЯВАЙТЕ ПРОИЗХОДА НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ КОИТО УПОТРЕБЯВАЙТЕ ВИЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА.

DR ANGIE KASSABIE PHD
DIETOLOGIST
OWNER “AND DIET“